Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Ben's hefe weizen
| van: | Ben Jacobs |
| gepubliceerd: | november 2012 |
| klasse: | B |
| stijl: | Dunkel Weizen |
Beschrijving
|
maischwater iets aangezuurd. Dit bier kan in 4 a 5 weken in je glas zitten. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1055 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 16.0 |
| Watertype | leiding water |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Tarwemout (4 EBC) | 1135 gram | 4 EBC | ||
| Pilsmout (3 EBC) | 735 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Munichmout (20 EBC) | 200 gram | 20 EBC | ||
| Cara Munichmout (150 EBC) | 400 gram | 150 EBC | Leverancier: Brouwland | |
| Safbrew WB-06 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
| Hallertau Perle | 5.35 gram | 90 min. | 9.4 α | Bloemen |
| Hallertau Perle | 3.35 gram | 5 min. | 9.4 α | Bloemen |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 50 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 20 min. | 25 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De soort hop is van ondergeschikt belang (EBU 16)uiteraard wel van duitse origine zijn. Ook de granen natuurlijkSmaakimpressie
Lekker doordrinkbaar bier't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=213