Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1055 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 16.0 |
| Watertype | leiding water |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Tarwemout (4 EBC) | 1135 gram |
|
4 EBC
|
|
| Pilsmout (3 EBC) | 735 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (20 EBC) | 200 gram |
|
20 EBC
|
|
| Cara Munichmout (150 EBC) | 400 gram |
|
150 EBC
|
Leverancier: Brouwland |
| Safbrew WB-06 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Hallertau Perle | 5.35 gram |
90 min. |
9.4 α
|
Bloemen |
| Hallertau Perle | 3.35 gram |
5 min. |
9.4 α
|
Bloemen |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 50 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 20 min. | 25 min. | 30 min. | 5 min. |