Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
In tegen stelling tot een echte Vienna is dit een bovengistend bier, dit heeft tot gevolg dat het iets makkelijker te vergisten is. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.1 % |
begin-SG: | 1048 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 33.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Munichmout (17 EBC) | 1075 gr |
|
17 EBC
|
|
Vienna mout (8 EBC) | 825 gr |
|
8 EBC
|
|
Cara Pilsmout (10 EBC) | 100 gr |
|
10 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 20 gr |
|
800 EBC
|
|
Hallertau Perle | 10 gr |
75 min. |
8.9 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 7 gr |
10 min. |
5.1 α
|
Bloemen |
Maischwater | 8.5 lit. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.5 lit. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 1007 German Ale | 1 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
66 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 40 min. | 20 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Voor iets meer bite kan je 300gr suiker/10liter extra tijdens het koken toevoegen want dan krijg je ongeveer 6.4% alc.