Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
WienerBoven
| van: | Inkoopcommissie |
| klasse: | A |
| stijl: | Vienna |
Beschrijving
| In tegen stelling tot een echte Vienna is dit een bovengistend bier, dit heeft tot gevolg dat het iets makkelijker te vergisten is. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.1 % |
| begin-SG: | 1048 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 33.0 |
| EBU (bitterheid): | 27.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Munichmout (17 EBC) | 1075 gr | 17 EBC | ||
| Vienna mout (8 EBC) | 825 gr | 8 EBC | ||
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 100 gr | 10 EBC | ||
| Chocolademout (800 EBC) | 20 gr | 800 EBC | ||
| Hallertau Perle | 10 gr | 75 min. | 8.9 α | Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 7 gr | 10 min. | 5.1 α | Bloemen |
| Maischwater | 8.5 lit. | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 7.5 lit. | Leverancier: Kraan | ||
| Wyeast 1007 German Ale | 1 | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 66 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 40 min. | 20 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Voor iets meer bite kan je 300gr suiker/10liter extra tijdens het koken toevoegen want dan krijg je ongeveer 6.4% alc.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=211