Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Jaap's Dubbel

van:Jaap Tholenaar
gepubliceerd:Het groot zelf Bierbrouw boek (herziene editie)
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.2 %
begin-SG:1068
eind-SG:1025
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 3 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Zwarte mout (1500 EBC)100 g.   1500 EBC  
Rietsuiker 100 g.      
Gierstevlokken100 g.      
Rijstevlokken100 g.      
Hallertau Perle 21 g. 60 min. 3.9 α Bloemen  
Saaz hop5 g. 15 min. 4 α Bloemen  
Safale S-041 zakje     Leverancier: Fermentis
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

54 °C63 °C73 °C78 °C
60 min.45 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=5