Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Renko Kuperus |
klasse: | C |
stijl: | Meibok |
Anders dan de overige recepten van mijn hand gaat dit recept uit van 10 liter. Het is dan ook een recept uit mijn beginperiode en bijzonder geschikt voor de Bijna Brouwer.
Werkwijze:
Zoals je gezien hebt, hebben we moeilijkheid en de kosten in drie stappen verdeeld. Hierdoor zijn feitelijk alle redenen om niet te beginnen weggenomen. Ik stel mij dan ook voor dat onze bierbrouwervereniging eind december 2000 geen leden meer heeft die nog niet zelf een biertje gemaakt hebben. Dus wat zal BB in 2001 voor jou betekenen, nog steeds een Bijna Brouwer, een Bange Beginner of een Begonnen Brouwer! Veel succes, Renko Kuperus |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1064 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 35.0 |
Watertype | 2 theelepeltjes melkzuur in 9 liter water |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Lichte mout (5 EBC) | 1.75 kg. | 5 EBC | ||
Munichmout (12 EBC) | 200 g. | 12 EBC | ||
Caramelmout (150 EBC) | 50 g. | 150 EBC | ||
Rietsuiker | 200 g. | |||
Koriander | 7 g. | 10 min. | ||
Northern Brewer | 20 g. | 75 min. | 7.5 α | Bloemen |
Saaz hop | 10 g. | 10 min. | 2.5 α | Bloemen |
Bovengist | 5 g. | |||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
20 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |