Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1064 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 35.0 |
Watertype | 2 theelepeltjes melkzuur in 9 liter water |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Lichte mout (5 EBC) | 1.75 kg. |
|
5 EBC
|
|
Munichmout (12 EBC) | 200 g. |
|
12 EBC
|
|
Caramelmout (150 EBC) | 50 g. |
|
150 EBC
|
|
Rietsuiker | 200 g. |
|
|
|
Koriander | 7 g. |
10 min. |
|
|
Northern Brewer | 20 g. |
75 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
Saaz | 10 g. |
10 min. |
2.5 α
|
Bloemen |
Bovengist | 5 g. |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
20 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |