Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Drents Bokbier
van: | Theo van de Voorde |
klasse: | D |
stijl: | Bokbier |
Beschrijving
Hoewel nu redelijk laat is om nog bockbier te brouwen (het kan overigens nog best, want je kunt het de hele herfst, en die duurt nog bijna drie maanden, nog drinken) volgt hier een recept dat nog niet eerder in ons blad heeft gestaan. In april.1996 hebben er drie recepten in dit blad gestaan, waarvan er inmiddels twee als pakket zijn geleverd door de inkoopcommissie. Het recept dat vorige maand gepubliceerd is, is grotendeels gelijk aan het recept waarnaar het Polderbok is gebrouwen. Voor de verandering nu eens een heel ander recept afkomstig van onze zustervereniging uit Drenthe: 'De Wortketel'. (Gezien de totale hoeveelheid mout zal het bij meeste 't Wort Wat!-leden eerder een dubbelbock dan een gewone bock worden! Wil je een normaal bockbier krijgen van zo'n 6,5 % alcohol dan kun je de hoeveelheden mout zodanig verminderen dat het totaal ongeveer 2850 gram wordt. De hoeveelheden worden dan: pilsmout 2400 gram, Aromamout 400 gram, chocolademout 40 gram. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 80 min. |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 3 kg | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Caramelmout (150 EBC) | 500 g. | 150 EBC | ||
Chocolademout (1000 EBC) | 50 g. | 1000 EBC | ||
Target | 15 g. | 80 min. | 9 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 15 g. | 10 min. | 3 α | Bloemen |
Standaard bovengist | 5 g. | |||
Gerstevlokken | ||||
Gierst | ||||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
55 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
30 min. | 45 min. | 30 min. | 1 min. |