Hoewel nu redelijk laat is om nog bockbier te brouwen (het kan overigens nog best, want je kunt het de hele herfst, en die duurt nog bijna drie maanden, nog drinken) volgt hier een recept dat nog niet eerder in ons blad heeft gestaan. In april.1996 hebben er drie recepten in dit blad gestaan, waarvan er inmiddels twee als pakket zijn geleverd door de inkoopcommissie. Het recept dat vorige maand gepubliceerd is, is grotendeels gelijk aan het recept waarnaar het Polderbok is gebrouwen. Voor de verandering nu eens een heel ander recept afkomstig van onze zustervereniging uit Drenthe: 'De Wortketel'.
(Gezien de totale hoeveelheid mout zal het bij meeste 't Wort Wat!-leden eerder een dubbelbock dan een gewone bock worden! Wil je een normaal bockbier krijgen van zo'n 6,5 % alcohol dan kun je de hoeveelheden mout zodanig verminderen dat het totaal ongeveer 2850 gram wordt. De hoeveelheden worden dan: pilsmout 2400 gram, Aromamout 400 gram, chocolademout 40 gram. |