Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Drents Bokbier

van:Theo van de Voorde
klasse:D
stijl:Bokbier

Beschrijving

Hoewel nu redelijk laat is om nog bockbier te brouwen (het kan overigens nog best, want je kunt het de hele herfst, en die duurt nog bijna drie maanden, nog drinken) volgt hier een recept dat nog niet eerder in ons blad heeft gestaan. In april.1996 hebben er drie recepten in dit blad gestaan, waarvan er inmiddels twee als pakket zijn geleverd door de inkoopcommissie. Het recept dat vorige maand gepubliceerd is, is grotendeels gelijk aan het recept waarnaar het Polderbok is gebrouwen. Voor de verandering nu eens een heel ander recept afkomstig van onze zustervereniging uit Drenthe: 'De Wortketel'.

(Gezien de totale hoeveelheid mout zal het bij meeste 't Wort Wat!-leden eerder een dubbelbock dan een gewone bock worden! Wil je een normaal bockbier krijgen van zo'n 6,5 % alcohol dan kun je de hoeveelheden mout zodanig verminderen dat het totaal ongeveer 2850 gram wordt. De hoeveelheden worden dan: pilsmout 2400 gram, Aromamout 400 gram, chocolademout 40 gram.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:80 min.
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 3 kg   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramelmout (150 EBC)500 g.   150 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)50 g.   1000 EBC  
Target15 g. 80 min. 9 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker15 g. 10 min. 3 α Bloemen  
Standaard bovengist5 g.      
Gerstevlokken        
Gierst       
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

55 °C63 °C73 °C78 °C
30 min.45 min.30 min.1 min.

Opmerkingen van de webredactie

Verschenen in clubblad van september 1998.Advies van de redactie: De gist Brewferm Top of Safale S-04.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=34