Drents Bokbier

van:Theo van de Voorde
klasse:D
stijl:Bokbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:80 min.
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 3 kg   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramelmout (150 EBC)500 g.   150 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)50 g.   1000 EBC  
Target15 g. 80 min. 9 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker15 g. 10 min. 3 α Bloemen  
Standaard bovengist5 g.      
Gerstevlokken        
Gierst       
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

55 °C63 °C73 °C78 °C
30 min.45 min.30 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=34