Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Speculator Dubbelbock

van:'t Wort Wat
klasse:D
stijl:Dubbelbok

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:7.7 %
begin-SG:1075
eind-SG:1017
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):23.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Munichmout (20 EBC)2350 g.   20 EBC  
Pilsmout (3 EBC) 535 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramelmout (150 EBC)165 g.   150 EBC  
Zuurmout10 g.      
Kandijsuiker, donker200 g.      
Bitterhop25 g. 75 min. 4 α Bloemen  
Aromahop10 g. 15 min. 2 α Bloemen  
Speculaaskruiden2 g.      
Safale S-045 g.     Leverancier: Fermentis
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C62 °C72 °C78 °C
15 min.50 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=31