Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Black Stone Clone
| van: | Walter Bakker |
| gepubliceerd: | Gezamelijke Brouwdag april 2013 |
| klasse: | D |
| stijl: | Black India Pale Ale |
Beschrijving
| Dit is een black ipa, en bijzonder lekker van smaak |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 7.5 % |
| begin-SG: | 1070 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 160.0 |
| EBU (bitterheid): | 84.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
| Watertype | kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 3100 gram | 7 EBC | ||
| Cara Munichmout (120 EBC) | 150 gram | 120 EBC | ||
| Carafa Special III 1500 | 170 gram | 1500 EBC | Leverancier: Weyermann | |
| Chinook | 32 | 90 min. | 11 α | Bloemen |
| Amarillo | 8 | 9 α | Bloemen | |
| Simcoe | 8 | 12 α | Bloemen | |
| Safale US-05 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 66 °C | 78 °C |
| 60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
de Simcoe en amarilo worden als "koud hop" gebruikt't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=225