Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Lievelings bier
| van: | Ernst de Moor |
| klasse: | C |
| stijl: | Meibok |
Beschrijving
|
Kruiden naar eigen inzicht toevoegen, voor restaurant Lieveling Gemaakt voor de gezamenlijke brouw dag op 11 sep. 2010. Zie ook het artikel hierover. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 7.0 % |
| begin-SG: | 1070 |
| eind-SG: | 1017 |
| EBC (kleur): | 30.0 |
| EBU (bitterheid): | 21.2 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2125 gr. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Carahell (14 EBC) | 500 gr. | 14 EBC | ||
| Kristalmout (120 EBC) | 250 gr. | 120 EBC | ||
| Northern Brewer | 10 gr. | 90 min. | 10 α | Bloemen |
| Lallemand Nothingham | 10 gr. | Leverancier: Lallemand | ||
| Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 54 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 10 min. | 15 min. | 30 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=190