Terug naar overzicht

Gezamenlijke brouwdag van zaterdag 11 september: een andere lokatie!

tww augustus 2010
Door: Ernst de Moor

De gezamenlijke brouwdag van 11 september komt alweer naderbij. We gaan dan een meibock brouwen.

Lokatie

Omdat de boerderij te klein werd voor het aantal brouwers dat mee wil doen met brouwdagen, heeft het bestuur een andere lokatie gezocht en gevonden. Deze lokatie kan in het najaar gebruikt worden.

We gaan brouwen in de schuur van een aardbeienkweker in Lisserbroek:


Kwekerij E. Duivenvoorden
Turfspoor 57
2165 AW Lisserbroek

Op de plattegrond is de Brouwlokatie gemarkeerd met een "B". Volg de blauwe lijn, komend vanaf de IJweg vanuit Hoofddorp (richting Lisserbroek).

 

Lievelingsbier

Restaurant Lieveling is een vrij nieuw restaurant in het Toolenburgse Park in Hoofddorp. De eigenaar ervan heeft ons benaderd met de vraag of we mee willen helpen aan het ontwikkelen van een bier. Wij hebben dat toegezegd, en de basis van het recept gaat ontwikkeld worden op de gezamenlijke brouwdag van 11 september (zie hiervoor). Het is de bedoeling dat het een goed drinkbaar maar wel bijzonder bier wordt.

Het concept wordt hetzelfde als in 2008 voor "Rock 'n' Roel" peperbier, dat we ontwikkeld hebben voor Jopen. Iedere deelnemer brouwt hetzelfde basisrecept, namelijk een meibock. Naar eigen inzicht worden er kruiden toegevoegd, waarbij Lieveling een lijstje met voorkeurskruiden opgeeft (maar dat is niet dwingend). Denk hierbij aan kruiden als Fenegriek, Kardemom, en andere minder vaak in bier gebruikte kruiden.

Als je meedoet, sta je na het bottelen 7.5 liter van je brouwsel (25 euro-flesjes) en uiteraard je recept en logboek af voor een proeverij. In ruil daarvoor krijg je een tegoedbon voor een diner voor twee personen bij restaurant Lieveling.

Na de selectieprocedure zal ongeveer 500 liter gebrouwen worden van het winnende recept. Dat zal rond het voorjaar 2011 klaar zijn. De inzender van het winnende bier wint een geheel verzorgd diner voor 4 personen.

Wij van het bestuur vinden dit een bijzonder leuk idee en initiatief, en we hopen dan ook op veel aanmeldingen.

Mocht je mee willen doen, schrijf je dan in voor de brouwdag een stuur een mailtje aan het bestuur.

Let op! De aanmeldprocedure voor gezamenlijke brouwdagen is met ingang van nu gewijzigd. Log in bij 't Wort Wat website, en klik in het "Voor leden" menu op "Brouwdag". Daar kun je het aanmeldformulier invullen.

Je kunt je tot en met 27 augustus opgeven voor de gezamenlijke brouwdag. Geef je dus onmiddelijk op, mocht je dat nog niet hebben gedaan!

Terug naar overzicht