Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 7.0 % |
| begin-SG: | 1070 |
| eind-SG: | 1017 |
| EBC (kleur): | 30.0 |
| EBU (bitterheid): | 21.2 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2125 gr. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Carahell (14 EBC) | 500 gr. |
|
14 EBC
|
|
| Kristalmout (120 EBC) | 250 gr. |
|
120 EBC
|
|
| Northern Brewer | 10 gr. |
90 min. |
10 α
|
Bloemen |
| Lallemand Nothingham | 10 gr. |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 54 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 10 min. | 15 min. | 30 min. | 5 min. |