Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.8 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 93.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 81 % |
Watertype | PH 5.4 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 0.6 |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Cara Red (45 EBC) | 0.2 |
|
45 EBC
|
|
Rookmout Beuken-gerst | 1 |
|
7 EBC
|
|
Chocolademout (900 EBC) | 0.040 |
|
900 EBC
|
|
Special B | 0.120 |
|
400 EBC
|
|
Caramout (120 EBC) | 0.160 |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 0.160 |
|
4 EBC
|
|
Saaz hop | 40 |
75 min. |
3 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 20 |
|
4 α
|
Bloemen |
Wyeast 1007 German Ale | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 66 °C | 72 °C | 78 °C |
20 min. | 45 min. | 15 min. | 5 min. |