Terug naar overzicht | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept van de maand november |
tww november 2024 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Door: Michael Woolthuis | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Als er nu toch verkiezingen in der(of is het die, ik raak altijd in de war van al die duitsenaamval onzin) heimat komen dan kies ik voor Schwartz bier.Hier is een lekker recept zonder veel poespas of andere moeilijk gedoe. Het is wel een ondergister dus voor de iets meer gevorderde brouwer. Ik bedoel dus diegene met een klimaatkast. Al is het raam openlaten met de huidige temperaturen ook wel voldoende denk ik. Als je echter niet aan een ondergister wil beginnen dan kan je deze ook vergisten met de S-04.Je hebt dan wat minder frisse pils afdronk maar is wel wat makkelijker. Overigens is het niet helemaal volgens de biertype gids maar dat mag de drinkpret niet drukken. En: roggemout. Mag dat wel van het reinheidgebot? Toevoegingen kunnen denk ik wel al zou ik zo één twee drie geen positieve bijdrage durven verzinnen. Groeten, Michael
Zwartigpielsiestijl: Schwartz Recept gegevens
Ingrediënten
Maischschema
Hoofdvergisting: 2 a 3 weken tussen 10°C en 15°C
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |