Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de Inkoopcommissie, juni 2024 |
tww juni 2024 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Het is nog geen zomer dus vlak voor dat je definitief aan de herfstbrouwsels gaat beginnen kan je mooi nog even een lekkere zomerdrinker maken. Een Duitse keller is het hele jaar door lekker maar ijskoud in de zomer op zijn allerbest. Het onderstaande recept is er zo eentje. Als leuke toevoeging kunnen er houtsnippers aan toegevoegd worden. Eiken chips light roast of Eiken cubes rum zijn erg lekker. Ontsmet ze wel goed, door ze enige tijd in de alcohol te leggen. Jonge jenever of witte rum werkt erg goed. Ik zou niet teveel van het Reinheitsgebot afwijken want dat gaat allemaal niet veel goeds toevoegen en kan eigenlijk alleen maar verkeerd aflopen. Met als resultaat zuurbier (was dat niet een voetballer, lekker actueel in deze tijd) of andere redenen om de boel maar te flushen. Je kan dit recept ook met een lager(pils)gist vergisten. Dat levert even mooie resultaten op. Je krijgt dan een fijn crispy lagertje. Als je dan daarnaast nog het hout toevoegt, wordt het helemaal lekker. KeldermansReceptgegevens
Ingrediënten
Maischschema
Hoofdvergisting: 2 tot 3 weken tussen 15 en 20 °C |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |