door: Brouwdagcommissie
datum: |
14 oktober 2017 |
van: |
Brouwdagcommissie |
klasse: |
C |
stijl: |
American Rye IPA |
Receptgegevens
batchgrootte: |
10 l. |
kooktijd: |
60 min. |
alcoholpercentage: |
6.6 % |
begin-SG: |
1062 |
eind-SG: |
1012 |
EBC (kleur): |
30.0 |
EBU (bitterheid): |
55.0 |
Brouwhuisefficiëntie: |
80 % |
Watertype: |
Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
bijzonderheden |
Pilsmout |
2100 g. |
|
3 EBC |
Leverancier: Dingemans |
Roggemout |
345 g. |
|
6 EBC |
|
Dark crystal malt |
150 g. |
|
300 EBC |
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
Chocolademout |
13 g. |
|
800 EBC |
|
Maischwater |
8 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater |
6 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Colombus hopbloemen |
15 g. |
First wort |
17.9 α |
Bloemen |
Chinook |
17 g. |
vlam uit |
13.8 α |
Bloemen |
Amarillo |
10 g. |
vlam uit |
11.2 α |
Bloemen |
Colombus hopbloemen |
10 g. |
vlam uit |
17.9 α |
Bloemen |
Citra |
21 g. |
dry hop |
12.5 α |
Bloemen |
Colombus hopbloemen |
6 g. |
dry hop |
17.9 α |
Bloemen |
Chinook |
12 g. |
dry hop |
13.8 α |
Bloemen |
Amarillo |
6 g. |
dry hop |
11.2 α |
Bloemen |
Safale US-05 |
1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Bottelsuiker |
6 g/l |
|
|
|
Maischschema
66.5 °C |
78 °C |
90 min. |
5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Optionele waterbehandeling
Maischwater: 4.6 l.
Kraanwater: 4.1 l.
Osmosewater
Gips (CaSO4): 2 g
Fosforzuur 80%: 0.5 ml |