En zo in ene zitten we weer zo goed als in de herfst. Lekker hoor. Kunnen we weer allemaal bokken uitproberen en proeven. Dat betekent dus: de zoete commerciële verafschuw bokken, de zware van kleine brouwers lekker nagenieten bokken, een heleboel van die middelmatige "gaat wel enigszins lekker volgend jaar nog eens proberen" bokken, en verbaasd zijn over een paar van die "hè, is dit ook al een bok" bokken. Met een beetje mazzel is er ook weer een bokkentocht in Haarlem om al fietsend (o nee dat is niet meer maar waarom bewaar ik dan eigenlijk dat vlaggetje), lopend dus, de diverse bokjes te degusteren. Gelukkig hebben alle meebokkende kroegen ook altijd wel wat anders op de tap. Want dan kan je af en toe een bok neutraliserend tussen spoel pilsje nemen om de smaakpapillen weer allemaal een beetje te resetten. Ik kijk er naar uit.
Mocht je nu denken "mooi hier komt een lekker bok recept" heb je het mis. Als je nu nog een bok wil brouwen dan is hij pas drinkbaar in de winter. En dan is het winterbiertijd. Logisch toch. Dus hier is een winterbierrecept.
Groeten, Michael
Recept voor september:
Zwarte Sneeuw
datum:
17 september 2022
van:
Michael Woolthuis
klasse:
D
stijl:
Porter (Baltic)
Beschrijving
Lublin hop is ook bekend onder de naam Lubelski. Hoofdvergisting 1 tot 2 weken op 12°C tot 15°C Lageren 2-6 weken op 5-10°C, mag ook langer gelagerd. Bottelsuiker ongeveer 6,5 gr/liter Alernatieve gist is elke neutrale bovengist