Kei Lekkere Pilsener
datum: |
14 april 2022 |
van: |
Stefan Hendriks |
klasse: |
A |
stijl: |
Pilsener |
Receptgegevens
batchgrootte |
30 l. |
kooktijd |
70 min. |
alcoholpercentage |
4.9 % |
begin-SG |
1047 |
eind-SG |
1010 |
EBC (kleur) |
8.0 |
EBU (bitterheid) |
25.0 |
Brouwhuisefficiëntie |
75 % |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
bijzonderheden |
Swaen Pilsner - Pilsmout |
5200 g |
|
3 EBC |
Leverancier: The Swaen |
Vienna mout |
1300 g |
|
8 EBC |
|
Southern Cross |
14 g |
60 min. |
12.9 α |
Pellets |
Southern Cross |
12 g |
10 min. |
12.9 α |
Pellets |
Southern Cross |
12 g |
|
12.9 α |
Pellets |
Motueka |
15 g |
10 min. |
7.5 α |
Pellets |
Motueka |
15 g |
|
7.5 α |
Pellets |
Saflager W-34/70 |
2 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater |
23 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater |
26 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
Maischschema
64 °C |
72 °C |
78 °C |
50 min. |
10 min. |
2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
- Dit bier is vergist bij een temperatuur van 15 °C.
- De maischdikte is voor dit recept 3,5 l/kg.
Opmerkingen van de webredactie
Dit recept is voor het brouwen van 30 liter bier. Dit is het originele recept en niet aangepast naar een kleinere hoeveelheid. |