Kwam ik toch, ergens op het wereldwijzenet, een lekker klonig receptje tegen van de overheerlijke la Chouffe Houblon. Zoooo, echt lekker. Meteen gekoppiepeest naar de eigen brouwtool en aangepast naar dingen die wel hier verkrijgbaar zijn, plus de alphazuurdingen aangepast, enzovoort. Als ik het zo bekijk gaat het er zeker weten op lijken. Alleen de hoeveelheid CO2 inschatten zal wel weer lastig worden. Je moet namelijk een beetje meer bubbels hebben dan bij een standaard brouwsel. Dat wordt weer de fijn gesuikerde lijn tussen bom of geen bom bewandelen. Zelf hebben we het nog niet gebrouwen maar het wordt absoluut in de planning opgenomen.
Groeten, Michael
PS: Recept voor oktober
Technische kenmerken
Kloon:
|
La Chouffe Houblon
|
Biertype:
|
dubbel-IPA tripel (kloon)
|
Recepthoeveelheid:
|
10 liter
|
Alcoholpercentage:
|
10%
|
Begin SG:
|
1074
|
Eind SG:
|
1010
|
Kleur:
|
6 EBC
|
Bitterheid:
|
56 IBU
|
Kooktijd:
|
60 min.
|
Brouwzaalrendement:
|
75%
|
Ingrediënten
Ingrediënt
|
waarde
|
hoeveelheid
|
kooktijd
|
bijzonderheden
|
Pale mout
|
5 EBC
|
2450 gr
|
|
|
Kristalsuiker
|
|
500 gr
|
|
toevoegen tijdens laatste 10 min koken
|
Chinook hop
|
14 α
|
12 gr
|
60 min.
|
|
Chinook hop
|
14 α
|
6 gr
|
20 min.
|
|
Saaz hop
|
3,9 α
|
15 gr
|
5 min.
|
|
Saaz hop
|
3,9 α
|
10 gr
|
1 min.
|
|
Iers mos
|
|
2 gr
|
5 min.
|
|
Amarillo hop
|
8,7 α
|
20 gr
|
Koudhop
|
toevoegen tijdens lagering
|
Gist:
|
Safale BE-256 (Abbaye)
|
Maisch schema
70 °C
|
65 °C
|
78 °C
|
stort
|
60 min.
|
5 min.
|
|