Terug naar overzicht

Van de Inkoopcommissie, oktober 2021

tww oktober 2021
Door: Michael Woolthuis

Kwam ik toch, ergens op het wereldwijzenet, een lekker klonig receptje tegen van de overheerlijke la Chouffe Houblon. Zoooo, echt lekker. Meteen gekoppiepeest naar de eigen brouwtool en aangepast naar dingen die wel hier verkrijgbaar zijn, plus de alphazuurdingen aangepast, enzovoort. Als ik het zo bekijk gaat het er zeker weten op lijken. Alleen de hoeveelheid CO2 inschatten zal wel weer lastig worden. Je moet namelijk een beetje meer bubbels hebben dan bij een standaard brouwsel. Dat wordt weer de fijn gesuikerde lijn tussen bom of geen bom bewandelen. Zelf hebben we het nog niet gebrouwen maar het wordt absoluut in de planning opgenomen.

Groeten,
Michael

PS: Recept voor oktober

Technische kenmerken

Kloon:

La Chouffe Houblon

Biertype:

dubbel-IPA tripel (kloon)

Recepthoeveelheid:

10 liter

Alcoholpercentage:

10%

Begin SG:

1074

Eind SG:

1010

Kleur:

6 EBC

Bitterheid:

56 IBU

Kooktijd:

60 min.

Brouwzaalrendement:

75%

Ingrediënten

Ingrediënt

waarde

hoeveelheid

kooktijd

bijzonderheden

Pale mout

5 EBC

2450 gr

 

 

Kristalsuiker

 

500 gr

 

toevoegen tijdens laatste 10 min koken

Chinook hop

14 α

12 gr

60 min.

 

Chinook hop

14 α

6 gr

20 min.

 

Saaz hop

3,9 α

15 gr

5 min.

 

Saaz hop

3,9 α

10 gr

1 min.

 

Iers mos

 

2 gr

5 min.

 

Amarillo hop

8,7 α

20 gr

Koudhop

toevoegen tijdens lagering

Gist:

Safale BE-256 (Abbaye)

Maisch schema

70 °C

65 °C

78 °C

stort

60 min.

5 min.

Terug naar overzicht