Terug naar overzicht

Overzicht kruiden

tww juni 2021
Door: Donovan Larmonie
Ingredient Deel van plant gebruikt Max per 5 gallon Toegevoegd tijdens het brouwproces Tijd
Alecost (Chrysanthemum balsamita) blad 28 gram koken 60 minuten
Alsem (Artemisia absinthium) blad 5,6 gram koken 15 minuten minuten
Anijs hysop (Agastache) bloem 28 gram koken 15 minuten minuten
Bijvoet (Artemisia vulgaris) blad 56 gram koken 60 minuten
Bittere sinaasappelschil (bittere sinaasappelschillen) schil 28 gram koken 15 minuten
Brandnetel (Urtica Dice) blad, vers 450 gram koken 60 minuten
Cacao (Theobroma cacao) boon (‘nibs’) 226 gram tweede vergisting/navergisting 10 dagen 
Chilipeper (Capsicum annuum) peul, vers 113 gram weken 15 minuten
Citroenmelisse (Mellisa officinalis) blad 28 gram weken 15 minuten
Duizendblad (Achillea Achilliea) blad 56 gram koken 30 minuten
Eik (Quercus spp.) houtsnippers of blokjes geroosterd 85 gram tweede vergisting/navergisting 20 - 40 dagen 
Elecampane (HEM Helenlum) wortel 56 gram koken 60 minuten
Gember (Zingiber officinale) wortel, vers geraspt 170 gram koken 15 minuten
Griekse oregano (Origianum max hirta) blad 56 gram koken 45 minuten
Heide (Calluna vulgaris) bloem 12 kopjes koken 90 minuten
Hysop (officinalis) bloem 28 gram koken 60 minuten
Jeneverbes (Juniperus communis) blad 113 gram koken 60 minuten
Jeneverbes (Juniperus communis) kegel (‘bes’) 5,6 gram koken 60 minuten
Kamille (Chameamelum nobile) bloem 56 gram koken 45 minuten
Kaneel (kaneel zeylanicum) schors 2 stokjes koken 30 minuten
Kardemom (kardemom Eletteria) zaad, gemalen 5,6 gram koken 30 minuten
Koffie (Coffea arabica) bonen, gemalen en geëxtraheerd in water 12 shots espresso bij het bottelen extract in het bier 
Koriander (Coriandrum sativum) zaad, geplet 56 gram koken 15 minuten
Kruidnagel (Eugenia aromatica) knop, heel 10 knopjes koken 30 minuten
Labrador-thee (Ledum glandulosum of canariense) blad 113 gram koken 60 minuten
Lavendel (Lavender angustifolia) bloem 28 gram weken 15 minuten
Malrove (Marrubium vulgare) blad 56 gram koken 60 minuten
Mariadistel (Silybub Mariano) blad 56 gram koken 45 minuten
Nootmuskaat (Myristica fragrans) pod, gemalen 2,8 gram koken 30 minuten
Paardebloem (Taraxacum officinale) blad 900 gram koken 60 minuten
Paradijskorrels (Aframomum melegutea) zaad, gemalen 2,8 gram koken 5 minuten
Piment (Calycanthus groen) zaad, heel 5,6 gram koken 45 minuten
Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) blad 28 gram koken 45 minuten
Rozenbottels (Rosa rugosa) fruit 56 gram koken 60 minuten
Sarsaparilla (Hemidesmus indicus) wortel 14 gram koken 60 minuten
Sleutelbloem (Primula-lente) bloem 28 gram koken 15 minuten
Sparren (Picea spp.) toppen, vers aan de toppen van takken, getrokken in kokend water 170 gram koken 60 minuten
Steranijs (Illicium) peul, verpletterd 28 gram koken 30 minuten
Sweet Gale of Bog Myrtle (Myrica Gale) blad 56 gram koken 30 minuten
Sweet Woodruff (Galium odoratum) bloem 28 gram tweede vergisting/navergisting 2 dagen 
Sweetgrass (ZOETGRAS) blad 56 gram tweede vergisting/navergisting 2 dagen 
Vanille (vanilla planifolia) boon, geheel gewonnen in alcohol 2 bonen tweede vergisting/navergisting extract in het bier 
Venkel (Foeniculum vulgare) zaad, gemalen 5,6 gram koken 45 minuten
Vlierbes (Sambucus nigra) bloem 56 gram tweede vergisting/navergisting 2 dagen 
Vlierbes (Sambucus nigra) fruit 4,5 kilogram weken 15 minuten
Wintergroen (Gaultheria spp.) blad 56 gram weken 30 minuten
Zoete basilicum (Ocimum baislicum) blad 56 gram weken 15 minuten
Zoete sinaasappelschil (oranje zoete peulen) schil 28 gram koken 15 minuten
Zoethout (glycyrriza glabra) wortel 14 gram koken 60 minuten

 

 

Terug naar overzicht