Ingredient |
Deel van plant gebruikt |
Max per 5 gallon |
Toegevoegd tijdens het brouwproces |
Tijd |
Alecost (Chrysanthemum balsamita) |
blad |
28 gram |
koken |
60 minuten |
Alsem (Artemisia absinthium) |
blad |
5,6 gram |
koken |
15 minuten minuten |
Anijs hysop (Agastache) |
bloem |
28 gram |
koken |
15 minuten minuten |
Bijvoet (Artemisia vulgaris) |
blad |
56 gram |
koken |
60 minuten |
Bittere sinaasappelschil (bittere sinaasappelschillen) |
schil |
28 gram |
koken |
15 minuten |
Brandnetel (Urtica Dice) |
blad, vers |
450 gram |
koken |
60 minuten |
Cacao (Theobroma cacao) |
boon (‘nibs’) |
226 gram |
tweede vergisting/navergisting |
10 dagen |
Chilipeper (Capsicum annuum) |
peul, vers |
113 gram |
weken |
15 minuten |
Citroenmelisse (Mellisa officinalis) |
blad |
28 gram |
weken |
15 minuten |
Duizendblad (Achillea Achilliea) |
blad |
56 gram |
koken |
30 minuten |
Eik (Quercus spp.) |
houtsnippers of blokjes geroosterd |
85 gram |
tweede vergisting/navergisting |
20 - 40 dagen |
Elecampane (HEM Helenlum) |
wortel |
56 gram |
koken |
60 minuten |
Gember (Zingiber officinale) |
wortel, vers geraspt |
170 gram |
koken |
15 minuten |
Griekse oregano (Origianum max hirta) |
blad |
56 gram |
koken |
45 minuten |
Heide (Calluna vulgaris) |
bloem |
12 kopjes |
koken |
90 minuten |
Hysop (officinalis) |
bloem |
28 gram |
koken |
60 minuten |
Jeneverbes (Juniperus communis) |
blad |
113 gram |
koken |
60 minuten |
Jeneverbes (Juniperus communis) |
kegel (‘bes’) |
5,6 gram |
koken |
60 minuten |
Kamille (Chameamelum nobile) |
bloem |
56 gram |
koken |
45 minuten |
Kaneel (kaneel zeylanicum) |
schors |
2 stokjes |
koken |
30 minuten |
Kardemom (kardemom Eletteria) |
zaad, gemalen |
5,6 gram |
koken |
30 minuten |
Koffie (Coffea arabica) |
bonen, gemalen en geëxtraheerd in water |
12 shots espresso |
bij het bottelen |
extract in het bier |
Koriander (Coriandrum sativum) |
zaad, geplet |
56 gram |
koken |
15 minuten |
Kruidnagel (Eugenia aromatica) |
knop, heel |
10 knopjes |
koken |
30 minuten |
Labrador-thee (Ledum glandulosum of canariense) |
blad |
113 gram |
koken |
60 minuten |
Lavendel (Lavender angustifolia) |
bloem |
28 gram |
weken |
15 minuten |
Malrove (Marrubium vulgare) |
blad |
56 gram |
koken |
60 minuten |
Mariadistel (Silybub Mariano) |
blad |
56 gram |
koken |
45 minuten |
Nootmuskaat (Myristica fragrans) |
pod, gemalen |
2,8 gram |
koken |
30 minuten |
Paardebloem (Taraxacum officinale) |
blad |
900 gram |
koken |
60 minuten |
Paradijskorrels (Aframomum melegutea) |
zaad, gemalen |
2,8 gram |
koken |
5 minuten |
Piment (Calycanthus groen) |
zaad, heel |
5,6 gram |
koken |
45 minuten |
Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) |
blad |
28 gram |
koken |
45 minuten |
Rozenbottels (Rosa rugosa) |
fruit |
56 gram |
koken |
60 minuten |
Sarsaparilla (Hemidesmus indicus) |
wortel |
14 gram |
koken |
60 minuten |
Sleutelbloem (Primula-lente) |
bloem |
28 gram |
koken |
15 minuten |
Sparren (Picea spp.) |
toppen, vers aan de toppen van takken, getrokken in kokend water |
170 gram |
koken |
60 minuten |
Steranijs (Illicium) |
peul, verpletterd |
28 gram |
koken |
30 minuten |
Sweet Gale of Bog Myrtle (Myrica Gale) |
blad |
56 gram |
koken |
30 minuten |
Sweet Woodruff (Galium odoratum) |
bloem |
28 gram |
tweede vergisting/navergisting |
2 dagen |
Sweetgrass (ZOETGRAS) |
blad |
56 gram |
tweede vergisting/navergisting |
2 dagen |
Vanille (vanilla planifolia) |
boon, geheel gewonnen in alcohol |
2 bonen |
tweede vergisting/navergisting |
extract in het bier |
Venkel (Foeniculum vulgare) |
zaad, gemalen |
5,6 gram |
koken |
45 minuten |
Vlierbes (Sambucus nigra) |
bloem |
56 gram |
tweede vergisting/navergisting |
2 dagen |
Vlierbes (Sambucus nigra) |
fruit |
4,5 kilogram |
weken |
15 minuten |
Wintergroen (Gaultheria spp.) |
blad |
56 gram |
weken |
30 minuten |
Zoete basilicum (Ocimum baislicum) |
blad |
56 gram |
weken |
15 minuten |
Zoete sinaasappelschil (oranje zoete peulen) |
schil |
28 gram |
koken |
15 minuten |
Zoethout (glycyrriza glabra) |
wortel |
14 gram |
koken |
60 minuten |