Terug naar overzicht Overzicht kruiden tww juni 2021 Door: Donovan Larmonie Ingredient Deel van plant gebruikt Max per 5 gallon Toegevoegd tijdens het brouwproces Tijd Alecost (Chrysanthemum balsamita) blad 28 gram koken 60 minuten Alsem (Artemisia absinthium) blad 5,6 gram koken 15 minuten minuten Anijs hysop (Agastache) bloem 28 gram koken 15 minuten minuten Bijvoet (Artemisia vulgaris) blad 56 gram koken 60 minuten Bittere sinaasappelschil (bittere sinaasappelschillen) schil 28 gram koken 15 minuten Brandnetel (Urtica Dice) blad, vers 450 gram koken 60 minuten Cacao (Theobroma cacao) boon (‘nibs’) 226 gram tweede vergisting/navergisting 10 dagen Chilipeper (Capsicum annuum) peul, vers 113 gram weken 15 minuten Citroenmelisse (Mellisa officinalis) blad 28 gram weken 15 minuten Duizendblad (Achillea Achilliea) blad 56 gram koken 30 minuten Eik (Quercus spp.) houtsnippers of blokjes geroosterd 85 gram tweede vergisting/navergisting 20 - 40 dagen Elecampane (HEM Helenlum) wortel 56 gram koken 60 minuten Gember (Zingiber officinale) wortel, vers geraspt 170 gram koken 15 minuten Griekse oregano (Origianum max hirta) blad 56 gram koken 45 minuten Heide (Calluna vulgaris) bloem 12 kopjes koken 90 minuten Hysop (officinalis) bloem 28 gram koken 60 minuten Jeneverbes (Juniperus communis) blad 113 gram koken 60 minuten Jeneverbes (Juniperus communis) kegel (‘bes’) 5,6 gram koken 60 minuten Kamille (Chameamelum nobile) bloem 56 gram koken 45 minuten Kaneel (kaneel zeylanicum) schors 2 stokjes koken 30 minuten Kardemom (kardemom Eletteria) zaad, gemalen 5,6 gram koken 30 minuten Koffie (Coffea arabica) bonen, gemalen en geëxtraheerd in water 12 shots espresso bij het bottelen extract in het bier Koriander (Coriandrum sativum) zaad, geplet 56 gram koken 15 minuten Kruidnagel (Eugenia aromatica) knop, heel 10 knopjes koken 30 minuten Labrador-thee (Ledum glandulosum of canariense) blad 113 gram koken 60 minuten Lavendel (Lavender angustifolia) bloem 28 gram weken 15 minuten Malrove (Marrubium vulgare) blad 56 gram koken 60 minuten Mariadistel (Silybub Mariano) blad 56 gram koken 45 minuten Nootmuskaat (Myristica fragrans) pod, gemalen 2,8 gram koken 30 minuten Paardebloem (Taraxacum officinale) blad 900 gram koken 60 minuten Paradijskorrels (Aframomum melegutea) zaad, gemalen 2,8 gram koken 5 minuten Piment (Calycanthus groen) zaad, heel 5,6 gram koken 45 minuten Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) blad 28 gram koken 45 minuten Rozenbottels (Rosa rugosa) fruit 56 gram koken 60 minuten Sarsaparilla (Hemidesmus indicus) wortel 14 gram koken 60 minuten Sleutelbloem (Primula-lente) bloem 28 gram koken 15 minuten Sparren (Picea spp.) toppen, vers aan de toppen van takken, getrokken in kokend water 170 gram koken 60 minuten Steranijs (Illicium) peul, verpletterd 28 gram koken 30 minuten Sweet Gale of Bog Myrtle (Myrica Gale) blad 56 gram koken 30 minuten Sweet Woodruff (Galium odoratum) bloem 28 gram tweede vergisting/navergisting 2 dagen Sweetgrass (ZOETGRAS) blad 56 gram tweede vergisting/navergisting 2 dagen Vanille (vanilla planifolia) boon, geheel gewonnen in alcohol 2 bonen tweede vergisting/navergisting extract in het bier Venkel (Foeniculum vulgare) zaad, gemalen 5,6 gram koken 45 minuten Vlierbes (Sambucus nigra) bloem 56 gram tweede vergisting/navergisting 2 dagen Vlierbes (Sambucus nigra) fruit 4,5 kilogram weken 15 minuten Wintergroen (Gaultheria spp.) blad 56 gram weken 30 minuten Zoete basilicum (Ocimum baislicum) blad 56 gram weken 15 minuten Zoete sinaasappelschil (oranje zoete peulen) schil 28 gram koken 15 minuten Zoethout (glycyrriza glabra) wortel 14 gram koken 60 minuten Terug naar overzicht