Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Willem's Blond
| van: | Willem van der Ster |
| klasse: | V |
| stijl: | Fantasiebier |
Beschrijving
|
De naam is gekozen vanwege de kleur en het cijfer vanwege het alcoholpercentage wat tussen de 8 en 9 volumeprocenten ligt. Het navolgende recept is voor 10 liter. Werkwijze:
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| begin-SG: | 1080 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Palemout (7 EBC) | 500 g. | 7 EBC | ||
| Tarwemeel | 500 g. | |||
| Suiker | 400 g. | |||
| Honing | 2 g. | |||
| Northern Brewer | 10 g. | 60 min. | 7.5 α | Bloemen |
| Centennial | 12 g. | 60 min. | 8.2 α | Bloemen |
| Yeoman | 8 g. | 60 min. | 8 α | Bloemen |
| Koriander | 3 g. | 1 min. | ||
| Bovengist | ||||
| Iers Mos (Irish Moss) | ||||
| Maischwater | 7 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
| 15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 10 min. |
Opmerkingen van de webredactie
De gist Brewferm Top kan hier prima gebruikt worden.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=54