Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
datum: | 6 februari 2024 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | D |
stijl: | Barley Wine |
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. Hoofdvergisting: 2 a 3 weken tussen 10°C en 22°C Langere lagering geeft een mooier eindresultaat dan dezelfde tijd in de fles laten liggen. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 9.0 % |
begin-SG: | 1090 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 64.0 |
EBU (bitterheid): | 36.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pale mout (5 EBC) | 2500 gr | 5 EBC | ||
Biscuitmout | 500 gr | 50 EBC | ||
Vienna mout (8 EBC) | 500 gr | 8 EBC | ||
Cara Munichmout (120 EBC) | 400 gr | 120 EBC | ||
Maischwater | 16 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Centennial | 20 gr | 60 min. | 10.4 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr | 5 min. | 2.9 α | Bloemen |
Amarillo | 10 gr | 5 min. | 8.3 α | Bloemen |
Lallemand Nothingham | 11 gr | Leverancier: Lallemand | ||
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |