Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Saison met Salie en Citroenmelisse

datum:18 mei 2021
van:Donovan Larmonie
klasse:C
stijl:Saison

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1054
eind-SG:1007
EBC (kleur):13.0
EBU (bitterheid):20.0
Brouwhuisefficiëntie:80 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2200 g   3 EBC Leverancier: Dingemans
Special B50 g   400 EBC  
Rietsuiker (licht)15 g      
Citra 10 g 60 min. 15 α Bloemen  
zwarte peper (korrels)12 g 45 min.    
citroen melisse8 g 5 min.    
Salie (gedroogd)8 g      
Maischwater9 l     Leverancier: Kraan
Spoelwater8 l     Leverancier: Kraan
Lallemand Belle Saison 1     Leverancier: Lallemand

Maischschema

64 °C78 °C
90 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

De zwarte peper korrels kan je kneuzen voor wat meer smaak maar dat hoeft niet. De gedroogde salie na de vergisting aan het bier toevoegen. Proef het bier na een dag of twee en bottle als de gewenste smaak is bereikt.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=357