Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Schwarz
| datum: | 12 november 2018 |
| van: | Theo van Eijden |
| klasse: | B |
| stijl: | Schwarzbier |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 44.0 |
| EBU (bitterheid): | 29.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 970 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Munichmout (20 EBC) | 750 gr | 20 EBC | ||
| Kristalmout (50 EBC) | 62 gr | 50 EBC | ||
| Chocolademout (800 EBC) | 40 gr | 800 EBC | ||
| Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 25 gr | 1000 EBC | ||
| Carafa Special II (1200 EBC) | 30 gr | 1200 EBC | Leverancier: Weyermann | |
| Hallertau | 22 gr | 60 min. | 4.5 α | Bloemen |
| Hallertau | 7 gr | 20 min. | 4.5 α | Bloemen |
| Hallertau | 7 gr | 1 min. | 4.5 α | Bloemen |
| Wyeast 2124 Bohemian Lager | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
| Maischwater | 5.5 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | spoelen tot 12 liter in kookketel | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 62 °C | 76 °C |
| 90 min. | 10 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=307