Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Schwarzbier
| van: | Brouwdagcommissie |
| klasse: | B |
| stijl: | Schwarzbier |
Beschrijving
|
Maischdikte 1kg mout / 3 liter water. pH maischwater 5.8 (6.0 liter) ph spoelwater 5.4 (8.5 liter) |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 68.5 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1228 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Munichmout (17 EBC) | 614 gr | 17 EBC | ||
| Cara-kristal (120 EBC) | 122 gr | 120 EBC | ||
| Carafa Special III (1400 EBC) | 123 gr | 1400 EBC | Leverancier: Weyermann | |
| Saaz | 29 gr | 60 min. | 3.3 α | Bloemen |
| Saaz | 9 gr | 20 min. | 3.3 α | Bloemen |
| Maischwater | 6.0 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 8.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| M84 | 2 | Leverancier: Mangrove Jack's | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 50 °C | 68 °C | 78 °C |
| 10 min. | 60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Donkere mouten alleen de 78 gradenstap mee maischen. Eerste hop gift als FWH toevoegen.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=256