Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Barley Wine
| van: | Arjen Boekhorst en Gerrit Walraven | 
| klasse: | D | 
| stijl: | Barley Wine | 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 90 min. | 
| alcoholpercentage: | 12.0 % | 
| begin-SG: | 1110 | 
| eind-SG: | 1020 | 
| EBC (kleur): | 68.0 | 
| EBU (bitterheid): | 62.0 | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 4100 | 7 EBC | ||
| Caramout (120 EBC) | 150 | 120 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Special B | 100 | 400 EBC | ||
| Galena hopbloemen | 40 | 90 min. | 10 α | Bloemen | 
| East Kent Goldings | 15 | 10 min. | 4 α | Bloemen | 
| Wyeast 1214 Belgian Abbey | ||||
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C | 
| 10 min. | 20 min. | 40 min. | 5 min. | 
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=170