Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Hazmatipa

datum:4 januari 2023
van:Michael Woolthuis
klasse:C
stijl:Hazy IPA

Beschrijving

De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren.

De Lalbrew Verant IPA gist is erg snel. de hoofdvergisting op 18-23°C kan binnen 5 dagen klaar zijn.

Lagering kan op 5-10°C maar mag tot 18°C. De koudhop gedurende minimaal 2 weken tijdens de lagering toevoegen.

 

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1063
eind-SG:1015
EBC (kleur):25.0
EBU (bitterheid):30.0
Brouwhuisefficiëntie:80 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale mout (5 EBC)1800 gr   5 EBC  
Cara Munichmout (100 EBC)200 gr   100 EBC  
Havervlokken500 gr      
Tarwevlokken250 gr      
Maischwater11.3 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7 ltr     Leverancier: Kraan
Galena hopbloemen 2 gr 60 min. 15.5 α Bloemen  
Simcoe5.5 gr 60 min. 12.6 α Bloemen  
Simcoe5 gr Koudhop min. 12.6 α Bloemen  
Mosaic 20 gr koudhop min. 12 α Bloemen  
Citra 15 gr koudhop min. 12.5 α Bloemen  
Lallemand Verdant IPA 11 gr     Leverancier: Lallemand

Maischschema

70 °C66 °C78 °C
stort min.60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=383