Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Verloop van de vergisting 17 graden: 1 dag 18 graden: 3 dagen 19 graden: 1 dag 20 graden: 1 dag 21 graden: 18 dagen 4 graden: 2 dagen |
Recept gegevens
batchgrootte: | 20 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.1 % |
begin-SG: | 1080 |
eind-SG: | 1022 |
EBC (kleur): | 126.0 |
EBU (bitterheid): | 60.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 65 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Maris Otter Pale Ale Malt | 6700 g |
|
6 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett and Sons |
Caramout (120 EBC) | 423 g |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Brown Malt | 380 g |
|
200 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett |
Chocolate Malt | 380 g |
|
900 EBC
|
Leverancier: The Swaen |
Black Malt | 296 g |
|
1300 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett |
Gerst, geroosterd | 296 g |
|
1200 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett |
Cascade | 56 g |
First wort min. |
6.7% α
|
Bloemen |
Brewers Gold | 13 g |
30 min. |
3.9% α
|
Bloemen |
Brewers Gold | 13 g |
5 min. |
3.9% α
|
Bloemen |
M44 - US West Coast | 40 g |
|
|
Leverancier: Mangrove Jack's |
Bottelsuiker | 5 g/l |
|
|
|