Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

WM Tripel

datum:20 februari 2020
van:Michael Woolthuis
klasse:C
stijl:Tripel

Beschrijving

Een probeer kloon op aanvraag van diverse clubleden. Hij lijkt een beetje maar verder is het als tripel erg lekker.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:8.8 %
begin-SG:1075
eind-SG:1010
EBC (kleur):7.0
EBU (bitterheid):25.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2640 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Cara Pilsmout (3 EBC)450 gr   3 EBC  
Kristalsuiker185 gr     Leverancier: Supermarkt
Maischwater12.7 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater2.5 ltr     Leverancier: Kraan
Styrian Goldings hopbloemen28 gr 60 min. 3.8 α Bloemen  
Tettnanger11 gr 15 min. 3.6 α Bloemen  
Saaz hop11 gr 5 min. 3.0 α Bloemen  
Koriander1 gr 5 min.    
Lallemand Abbaye1     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker5 gr/ltr      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort min.60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=338