Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
datum: | 26 november 2018 |
van: | Theo van Eijden |
klasse: | A |
stijl: | Grätzer |
Grodziskie is een bier van hoge gisting, hoofdzakelijk gebrouwen met op eikenhout gerookte tarwe. Het bier kan vergeleken worden met het Duitse Weizenbier, maar dan met de specifieke smaak van de gerookte tarwe. De bierstijl werd gedefinieerd in de stijlgids van de Amerikaanse Brewers Association.
|
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 2.9 % |
begin-SG: | 1030 |
eind-SG: | 1007 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 30.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Rookmout Eiken-tarwe | 1200 gr | 7 EBC | Leverancier: Weyermann | |
Tarwemout, donker (15 EBC) | 240 gr | 15 EBC | ||
Lublin | 11 gr | 60 min. | 5 α | Bloemen |
Lublin | 19 gr | 10 min. | 5 α | Bloemen |
Safale K-97 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Maischwater | 3 ltr/kg | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Spoelen tot 12 liter in kookketel | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6 gr/ltr | |||
Rijsthulzen | 240 gr |
50 °C | 67 °C | 78 °C |
30 min. | 60 min. | 10 min. |