Als U deze maand onderstaand bier gaat brouwen, heeft U tegen Pasen een leuke paasbock. Het is namelijk een imitatie van het paasbier van brouwerij 't IJ. Het recept is van Theo van de Voorde.
Werkwijze:
- Neem 9 liter water van 57°C en stort er de mout en de granen in. De temperatuur moet nu 52°C zijn.
- Laat 20 minuten rusten.
- Verwarm nu tot 63°C en rust 45 minuten.
- Verwarm nu tot 73°C en rust 30 minuten.
- Doe de jodiumproef, als deze goed is verwarmen naar 78°C en rust 5 minuten.
- Spoelen tot er 12.5 liter wort is
- Kook 75 minuten met de Northern Brewer Hop (gerekend vanaf het moment waarop alles kookt).
- Na 60 minuten koken de Saaz hop, de koriander en de suiker toevoegen.
- Filtreer de hop en de eiwitten met een kaasdoek.
- Snel koelen naar ± 25°C.
- Het SG meten en eventueel aanvullen tot 10 liter.
- Goed beluchten en de gist(starter) toevoegen.
|