Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

HopHopHop

datum:15 januari 2018
van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:Double IPA (USA)

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:8.1 %
begin-SG:1070
eind-SG:1012
EBC (kleur):17.0
EBU (bitterheid):77.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2600 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Carahell 20-30 EBC600 gr   25 EBC  
Galena hopbloemen 9 gr 90 min. 13.2 α Bloemen  
Colombus hopbloemen 9 gr 60 min. 17.8 α Bloemen  
Challenger hopbloemen9 gr 45 min. 4.6 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen9 gr 30 min. 2.0 α Bloemen  
Colombus hopbloemen 9 gr 15 min. 17.8 α Bloemen  
Colombus hopbloemen 4 gr koudhop min. 17.8 α Bloemen  
Challenger hopbloemen4 gr koudhop min. 4.6 α Bloemen  
Maischwater13.1 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater6.9 ltr     Leverancier: Kraan
White Labs WLP090 San Diego Super1     Leverancier: White Labs
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

69 °C65 °C78 °C
stort min.60 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Alternatieve gist is: Wyeast American Ale 1056 of US-05. De laatste hopgift toevoegen bij de lagering.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=292