Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kampioens Bockbier
| van: | Theo van de Voorde |
| klasse: | D |
| stijl: | Bokbier |
Beschrijving
|
Het nu volgende recept heeft de eerste prijs gewonnen in de klasse donker bock in de open Hoornse Bockbier kampioenschappen 1995. Werkwijze:
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1065 |
| eind-SG: | 1020 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.75 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Ambermout (60 EBC) | 200 g. | 60 EBC | ||
| Caramelmout (150 EBC) | 300 g. | 150 EBC | ||
| Kristalmout (150 EBC) | 200 g. | 150 EBC | ||
| Tarwe, ongemout | 250 g. | |||
| Zwarte mout (1500 EBC) | 15 g. | 1500 EBC | ||
| Target | 20 g. | 75 min. | 9 α | Bloemen |
| Hallertau | 8 g. | 3 α | Bloemen | |
| Iers Mos (Irish Moss) | 5 g. | |||
| Farma Trappist | 5 g. | |||
| Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 65 °C | 73 °C | 78 °C |
| 10 min. | 30 min. | 15 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Verschenen in clubblad van augustus 2002. De genoemde gist is nu bekend als Brewferm Top.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=27