Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Oesterstout
| van: | Brouwdagcommissie |
| klasse: | D |
| stijl: | Stout |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 8.2 % |
| begin-SG: | 1082 |
| eind-SG: | 1020 |
| EBC (kleur): | 130.0 |
| EBU (bitterheid): | 35.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 72 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 3072 gr | 7 EBC | ||
| Havervlokken (2 EBC) | 200 gr | 2 EBC | ||
| Chocolademout (800 EBC) | 250 gr | 800 EBC | ||
| Zwarte mout (Ontbitterd) | 42 gr | 1400 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 200 gr | 1000 EBC | ||
| Fuggles | 29 gr | 60 min. | 5.6 α | Bloemen |
| Fuggles | 12 gr | 20 min. | 5.6 α | Bloemen |
| Maischwater | 9.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 5.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Safale S-04 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 66 °C | 72 °C | 78 °C |
| 45 min. | 15 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=261