Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Mokka Porter
| van: | Peter Spaan |
| gepubliceerd: | Hobbubrouwen |
| klasse: | V |
| stijl: | Porter (Baltic) |
Beschrijving
|
Twee weken hoofdgisting op 12 graden, 1 week nagisting met de espresso en cacao. Daarna gebotteld met 6 gram suiker/liter. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 70 min. |
| alcoholpercentage: | 8.2 % |
| begin-SG: | 1075 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 64.0 |
| EBU (bitterheid): | 52.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
| Watertype | kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Munichmout (15 EBC) | 1320 gram | 15 EBC | ||
| Palemout (7 EBC) | 1610 gram | 7 EBC | ||
| Havervlokken (2 EBC) | 170 gram | 2 EBC | ||
| Cara Pilsmout (120 EBC) | 110 gram | 120 EBC | ||
| Special B | 90 gram | 400 EBC | ||
| Carafa Special III 1500 | 70 gram | 1500 EBC | Leverancier: Weyermann | |
| Magnum | 10 gram | 70 min. | 14 α | Bloemen |
| Saaz | 12 gram | 25 min. | 3.4 α | Bloemen |
| Hallertau Perle | 5 gram | 25 min. | 9 α | Bloemen |
| Cacaopoeder | 15 gram | |||
| Espresso (vers gezet) | 100 ml | |||
| Wyeast 2308 Munich Lager | 150 ml | |||
| Maischwater | 10 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | x liter | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 66 °C | 78 °C |
| 60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Haalde de 2e plaats haalde op het ONK 2013 in de vrije klasse met 88 punten:'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=226