Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Millenniumbier
| van: | 't Wort Wat |
| klasse: | D |
| stijl: | Winterbier |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 9.7 % |
| begin-SG: | 1092 |
| eind-SG: | 1019 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1600 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Munichmout (20 EBC) | 800 g. | 20 EBC | ||
| Tarwemout (4 EBC) | 240 g. | 4 EBC | ||
| Aromamout | 200 g. | 150 EBC | ||
| Caramout (120 EBC) | 200 g. | 120 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Carafa Special I (800 EBC) | 24 g. | 800 EBC | Leverancier: Weyermann | |
| Chocolademout (800 EBC) | 24 g. | 800 EBC | ||
| Kandijsuiker, donker | 240 g. | |||
| Northern Brewer | 10 g. | 75 min. | 8.5 α | Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 3 g. | 75 min. | 5.8 α | Bloemen |
| Saaz | 5 g. | 15 min. | 6 α | Bloemen |
| Steranijs | 1 g. | 15 min. | ||
| Zoethout | 4 g. | 75 min. | ||
| Wyeast 1214 Belgian Abbey | ||||
| Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
| 15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
De korrelgist SAFALE S-04 is hier prima te gebruiken.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=127