Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Oatmeal Stout

van:Rob Zijlstra
klasse:A
stijl:Stout

Beschrijving

Dit is een tweede recept uit de oude doos. Aangezien e.e.a. is omgerekend vanuit oude Engelse maten en gewichten, durf ik niet voor de resultaten in te staan. Mocht iemand de stout(e) schoenen aantrekken en dit recept gaan brouwen, dan houd ik me aanbevolen voor een flesje.

Maisch 2 uur op 68 C, daarna 1 uur op 77 °C
1½ uur koken met Fuggles hop.
Drooghoppen met de Goldings hop.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
alcoholpercentage:4.0 %
begin-SG:1046
eind-SG:1015
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)1250 g.   7 EBC  
Ambermout (60 EBC)250 g.   60 EBC  
Zwarte mout (1500 EBC)215 g.   1500 EBC  
Havervlokken745 g.      
Fuggels Copper7 g. 90 min.   Bloemen  
Goldings7 g.   4 α Bloemen  
Wyeast 1084 Irish Ale7.3 liter      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

68 °C77 °C
120 min.60 min.

Opmerkingen van de brouwer

Naar een recept van Maclay's uit 1909
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=81