Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Rob Zijlstra |
klasse: | A |
stijl: | Stout |
Dit is een tweede recept uit de oude doos. Aangezien e.e.a. is omgerekend vanuit oude Engelse maten en gewichten, durf ik niet voor de resultaten in te staan. Mocht iemand de stout(e) schoenen aantrekken en dit recept gaan brouwen, dan houd ik me aanbevolen voor een flesje. Maisch 2 uur op 68 C, daarna 1 uur op 77 °C1½ uur koken met Fuggles hop. Drooghoppen met de Goldings hop. |
batchgrootte: | 10 l. |
alcoholpercentage: | 4.0 % |
begin-SG: | 1046 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 1250 g. | 7 EBC | ||
Ambermout (60 EBC) | 250 g. | 60 EBC | ||
Zwarte mout (1500 EBC) | 215 g. | 1500 EBC | ||
Havervlokken | 745 g. | |||
Fuggels Copper | 7 g. | 90 min. | Bloemen | |
Goldings | 7 g. | 4 α | Bloemen | |
Wyeast 1084 Irish Ale | 7.3 liter | |||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
68 °C | 77 °C |
120 min. | 60 min. |