Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Pils
| van: | Theo van de Voorde |
| klasse: | A |
| stijl: | Pilsener |
Beschrijving
|
Nu het buiten behoorlijk koud is, heb je ergens in huis of in de schuur vast wel een plek waar het tussen de 5 en de 10 graden Celcius is. Wanneer dat het geval is dan kun je eens een keer proberen om een pils te brouwen. Het nu volgende recept is daartoe uitstekend geschikt. Werkwijze:
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| begin-SG: | 1050 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.8 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Maisgries | 170 g. | |||
| Target | 12 g. | 60 min. | 8 α | Bloemen |
| Saaz | 10 g. | 10 min. | 2.5 α | Bloemen |
| Saflager S-23 | 2 zakjes | Leverancier: Fermentis | ||
| Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl. | |||
| Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 52 °C | 64 °C | 78 °C |
| 15 min. | 75 min. | 1 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=69