Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| begin-SG: | 1050 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.8 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Maisgries | 170 g. |
|
|
|
| Target | 12 g. |
60 min. |
8 α
|
Bloemen |
| Saaz | 10 g. |
10 min. |
2.5 α
|
Bloemen |
| Saflager S-23 | 2 zakjes |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl. |
|
|
|
| Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 64 °C | 78 °C |
| 15 min. | 75 min. | 1 min. |