Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

India Pale Ale

van:Theo van de Voorde
klasse:C
stijl:India Pale Ale

Beschrijving

Het bier van de maand is deze keer een India Pale Ale, voor meer informatie over deze biersoort wordt verwezen naar het decembernummer uit 1995, waarin overigens ook een recept van deze biersoort voorkomt.
Als recept van de maand hebben we nog maar eens een India Pale Ale opgenomen. Het is het IPA-recept uit het eveneens in het decembernummer genoemde boekje: "Old British Beers and how to make them".
Het is een vrij simpel recept met de naam: Oorspronkelijke India Pale Ale.

  • Begin SG 1070.
  • Na het overhevelen in de gistingsfles 5 gram hop toevoegen en mee laten gisten tijdens de nagisting.
  • Bottelen na 4 weken en vervolgens 6 maanden laten rijpen.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
begin-SG:1070
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Watertypewater met gips verhard

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2800 gr.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Goldings65 gr. 90 min. 4.5 α Bloemen  
Goldings5 gr.   4.5 α Bloemen  
Gips (calciumsulfaat)2 tl.      
Iers Mos (Irish Moss)1 tl.      
Bootz Bovengist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C73 °C78 °C
10 min.45 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de webredactie

gist advies: Safale US-05
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=67