Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Paasei
| van: | Erik Bouman |
| klasse: | V |
| stijl: | Fantasiebier |
Beschrijving
Werkwijze:
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| begin-SG: | 1085 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Kristalmout (37 EBC) | 100 g. | 37 EBC | ||
| Ambermout (50 EBC) | 333 g. | 50 EBC | ||
| Gierst | 100 g. | |||
| Tarwevlokken | 200 g. | |||
| Northern Brewer | 11 g. | 75 min. | 7.5 α | Bloemen |
| Northern Brewer | 11 g. | 1 min. | 7.5 α | Bloemen |
| Saaz | 5 g. | 1 min. | 3.5 α | Bloemen |
| Basterdsuiker, geel | 250 g. | |||
| Koriander | 1 g. | |||
| Den Arsegan ondergist | 1 | |||
| Maischwater | 8 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 20 min. | 45 min. | 30 min. | 15 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Deze ondergist kan hier prima gebruikt worden: Brewferm Lager't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=53