Paasei

van:Erik Bouman
klasse:V
stijl:Fantasiebier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
begin-SG:1085
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.5 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Kristalmout (37 EBC)100 g.   37 EBC  
Ambermout (50 EBC)333 g.   50 EBC  
Gierst100 g.      
Tarwevlokken200 g.      
Northern Brewer11 g. 75 min. 7.5 α Bloemen  
Northern Brewer11 g. 1 min. 7.5 α Bloemen  
Saaz hop5 g. 1 min. 3.5 α Bloemen  
Basterdsuiker, geel250 g.      
Koriander1 g.      
Den Arsegan ondergist1      
Maischwater8 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C73 °C78 °C
20 min.45 min.30 min.15 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=53