Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Münchener

van:Coen van Veen en Willie Seegers
klasse:A
stijl:Münchener Helles

Beschrijving

Werkwijze:

  • Duur van het koken: minimaal 1 uur. De laatste 10 min. 10 gram van de hop toevoegen.
  • Begin SG: net zoveel water toevoegen tot het SG 1050 is.
  • Van het zakje gist tijdens het koken van een beetje wort een starter maken.
  • Laten gisten op een temperatuur tussen 5 en 15 graden.
  • Bitterheid: EBU 23.

N.B. De temperatuur tussen de rustpauzes verhogen met 1 graad per minuut.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
begin-SG:1050
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):23.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.7 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 400 g.   4 EBC  
Ambermout (60 EBC)13.5 g.   60 EBC  
Hallertau20 g. 60 min. 4.5 α Bloemen  
Hallertau7 g. 10 min. 4.5 α Bloemen  
Den Arsegan ondergist       
Maischwater6.3 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C61 °C68 °C73 °C78 °C
15 min.45 min.20 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de webredactie

Recept van Coen van Veen en Willie Seegers, 1ste prijs licht smalbier, wedstrijd van het gilde "de Amervallei", 1995.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=44