Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Münchener
| van: | Coen van Veen en Willie Seegers | 
| klasse: | A | 
| stijl: | Münchener Helles | 
Beschrijving
| Werkwijze: 
 N.B. De temperatuur tussen de rustpauzes verhogen met 1 graad per minuut. | 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 60 min. | 
| begin-SG: | 1050 | 
| EBC (kleur): | 0.0 | 
| EBU (bitterheid): | 23.0 | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.7 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Tarwemout (4 EBC) | 400 g. | 4 EBC | ||
| Ambermout (60 EBC) | 13.5 g. | 60 EBC | ||
| Hallertau | 20 g. | 60 min. | 4.5 α | Bloemen | 
| Hallertau | 7 g. | 10 min. | 4.5 α | Bloemen | 
| Den Arsegan ondergist | ||||
| Maischwater | 6.3 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
Maischschema
| 53 °C | 61 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C | 
| 15 min. | 45 min. | 20 min. | 15 min. | 5 min. | 
Opmerkingen van de webredactie
Recept van Coen van Veen en Willie Seegers, 1ste prijs licht smalbier, wedstrijd van het gilde "de Amervallei", 1995.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=44