Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Kölsch

van:Erwin Vermeij
klasse:A
stijl:Kölsch

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.6 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 200 g.   4 EBC  
Hallertau24 g. 75 min. 4 α Bloemen  
Hallertau6 g. 5 min. 4 α Bloemen  
Wyeast 2565 Kölsch 1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C73 °C80 °C
15 min.50 min.10 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=43