Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
datum: | 8 november 2022 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | A |
stijl: | Pale Ale |
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. Lagering: 2 tot 6 weken tussen de 5°C en 15°C De 3de hopgift toevoegen op het eind van het koken en tijdens de wirlpool en hevelen laten zitten. Alternatieve droge gist is de Lallemand LalBrew Windsor. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.1 % |
begin-SG: | 1053 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 38.0 |
EBU (bitterheid): | 31.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pale mout (5 EBC) | 1500 gr | 5 EBC | ||
Tarwevlokken | 400 gr | |||
Cara Munichmout (90 EBC) | 400 gr | 90 EBC | ||
Maischwater | 9.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Fuggles | 10 gr | 60 min. | 4.8 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 10 gr | 60 min. | 5.6 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 11 gr | 1 min. | 5.6 α | Bloemen |
Fuggles | 2 gr | koudhop min. | 4.8 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 2 gr | koudhop min. | 5.6 α | Bloemen |
Wyeast 1469 West York Ale | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
70 °C | 66 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |