Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
datum: | 16 maart 2021 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | A |
stijl: | Märzen |
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.2 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 22.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1200 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Vienna mout (8 EBC) | 800 gr | 8 EBC | ||
Cara Pilsmout (3 EBC) | 200 gr | 3 EBC | ||
Cara Red (45 EBC) | 100 gr | 45 EBC | ||
Fuggles | 11 gr | 60 min. | 6.5 α | Bloemen |
Saaz hop | 3 gr | 45 min. | 4.5 α | Bloemen |
Saaz hop | 3 gr | 30 min. | 4.5 α | Bloemen |
Saaz hop | 3 gr | 15 min. | 4.5 α | Bloemen |
Saaz hop | 3 gr | Koudhop min. | 4.5 α | Bloemen |
Saflager S-189 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Maischwater | 9.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
72 °C | 68 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |