Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 60 min. | 
| alcoholpercentage: | 5.2 % | 
| begin-SG: | 1051 | 
| eind-SG: | 1015 | 
| EBC (kleur): | 10.0 | 
| EBU (bitterheid): | 22.0 | 
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % | 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1200 gr |  | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | 
| Vienna mout (8 EBC) | 800 gr |  | 8 EBC |  | 
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 200 gr |  | 3 EBC |  | 
| Cara Red (45 EBC) | 100 gr |  | 45 EBC |  | 
| Fuggles | 11 gr | 60 min. | 6.5 α | Bloemen | 
| Saaz | 3 gr | 45 min. | 4.5 α | Bloemen | 
| Saaz | 3 gr | 30 min. | 4.5 α | Bloemen | 
| Saaz | 3 gr | 15 min. | 4.5 α | Bloemen | 
| Saaz | 3 gr | Koudhop min. | 4.5 α | Bloemen | 
| Saflager S-189 | 1 |  |  | Leverancier: Fermentis | 
| Maischwater | 9.5 ltr |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Spoelwater | 7.5 ltr |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |  |  |  | 
 
Maischschema
| 72 °C | 68 °C | 78 °C | 
| stort min. | 60 min. | 2 min. |