Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Doenkulparadijs

datum:7 september 2020
van:Michael Woolthuis
klasse:A
stijl:Witbier

Beschrijving

De derdevan een reeks bieren uit de doenkul klasse. Beetje zelf verzonnen term voor bieren die haast binnen een biertype vallen maar eigenlijk een beetje te donker zijn. Er volgen er meer. Type als zoekterm maar doenkul en vind ze allemaal.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:4.9 %
begin-SG:1046
eind-SG:1013
EBC (kleur):17.0
EBU (bitterheid):14.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale Ale mout1070 gr   9 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwevlokken530 gr      
Tarwemout (licht)320 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Swaen Melany210 gr   70 EBC Leverancier: The Swaen
Galena hopbloemen 3 gr 60 min. 15.6 α Bloemen  
Saaz hop12 gr 15 min. 2.5 α Bloemen  
Koriander1 gr 5 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde2 gr 5 min.    
Paradijszaad1 gr 5 min.    
Safbrew WB-061     Leverancier: Fermentis
Maischwater8.7 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.9 ltr     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker7 gr/ltr      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=347